+31 6 155 548 03 info@ursulabarendse.com

Mijn verhaal

Na mijn economische studie in Utrecht koos ik het pad van het bedrijfsleven en ben ik vooral werkzaam geweest in de Automotive. Een bevredigende baan, maar ik was vooral ook veel in de sportschool te vinden om mijn stress te reduceren van al het harde werken. Ik gaf daar ook aerobic- en steplessen en vervolgens bleken het geven van de spinninglessen mij de meeste voldoening te geven. Die combinatie van hard werken en veel lesgeven bleek niet echt de goede. Het heeft ongeveer een jaar geduurd om daar via een harde leerschool achter te komen, want ik raakte uit balans…

 

…Ik zei mijn baan op en volgde diverse fitness en medische opleidingen. In 2004 parkeerde ik mijn auto in de straat waar ik woonde in Loenen aan de Vecht. Uit mijn auto haalde ik een Medicine bal. Ik had deze meegenomen om thuis spierversterkende rugspieroefeningen door te nemen. De buurvrouw van even verderop spotte mij met de bal en vroeg mij wat ik daarmee van plan was. En zo is letterlijk en figuurlijk het balletje gaan rollen. Binnen no time gaf ik een aantal mensen in het dorp Personal Training thuis en richtte ik in 2004 mijn personal training bedrijf op.

 Inmiddels ben ik woonachtig in ’t Gooi en dat is ook mijn werkgebied, met een straal tot en met Almere, Muiden/Muiderberg. Ik beschik indien nodig over een trainingsstudio in Laren. Ik heb ruime ervaring opgedaan aan de medische kant van sporten en heb ik gemerkt dat veel mensen kampen met een verminderde belastbaarheid en heb mij daar met name de laatste jaren op toegespitst. Een andere deel van mijn clientèle wil simpelweg ook gewoon fit zijn en blijven en hun wekelijkse sportmoment met mij is dan meer van langdurige aard. Toch is het natuurlijk ook super wanneer je met mensen aan de slag kunt die 100% belastbaar zijn en waar je mee kunt werken om een Mud Masters of een Marathon te voltooien. Dit ligt vooral op het gebied van verbetering van de sportprestaties, maar eveneens met als doel het uitblijven van blessures. Ik werk vanuit preventie en observeer goed wat er gebeurt bij mijn klanten. Met andere woorden we proberen alles uit de training te halen, maar we willen het lichaam niet overbelasten. Hiertoe werk ik ook veel met yoga- en pilates oefeningen, maar vooral weerstands-/krachttraining is ‘key’ om je lichaam sterker en daarmee ook gezonder te maken.

 Aansluitend heb ik in de loop der jaren een tal van voedingsopleidingen gevolgd, want we weten als geen ander dat een gezond en mooi lichaam onlosmakelijk verbonden is met de juiste voeding en we jouw doelen makkelijker en sneller kunnen bereiken indien er op dat gebied aanpassingen gedaan worden.

 Ik ben er niet alleen om jou te trainen, maar ook om ervoor te zorgen dat je blijvend een gezonder en sterker lichaam zult hebben! Wanneer gaan we aan de slag?

Warme sportieve groet,

Ursula Barendse