Mijn verhaal

Niets kwam vanzelf maar door hard te werken en mijn hart te volgen bereikte ik wat ik wilde…

Als dochter, moeder en onderneemster leerde ik dat je niets voor niks krijgt. Dat je keihard moet knokken voor je bestaan en dat je leert om na het vallen je veren glad te strijken, niet bij de pakken neer te gaan zitten en door moet gaan. Opgegroeid in Amsterdam Noord was het niet altijd even makkelijk, daarna verhuisd met mijn ouders naar het Utrechtse en daar kon ik ook maar moeilijk mijn draai vinden.

Er ontstond wel een enorme drive in mezelf om een succesvol carrière te hebben, zelfstandigheid te verkrijgen en onafhankelijk te willen zijn. Het gevoel van ik heb niets of niemand nodig, ik kan het alleen.

 

Ik verkoos het pad waarvan ik dacht dat dit het beste bij mij zou passen en waar ik de meeste financiële onafhankelijkheid mee zou kunnen verkrijgen en koos voor een economische opleiding. Alleen waar ik jaren later achter kwam dat ik zeker mijn centen verdiende maar dat ik vooral draaide op de automatische piloot en volgde ik zeker nog niet mijn hart.

Naast het keiharde werken merkte ik dat mijn leven uit balans raakte. Het vergde ontzettend veel van mijn lichaam. Een goede collega raadde mij aan om een keer mee te gaan naar de sportschool. De eerste keer sloeg ik haar aanbod af, maar na een paar maanden vond ik dat ik toch echt iets moest doen om weer in balans te raken. Ik besloot haar op te bellen en eens met haar mee te gaan naar de sportschool….

Aangekomen op de sportschool vond ik het reuze spannend. Ik nam een kijkje bij de groepslessen. Er waren ontzettend veel mensen en ik begreep weinig van de groepsles. Toen was het de beurt van ons groepje om de vloer te betreden. In de kleedkamer had ik contact gemaakt met een paar dames en voor ik het wist had ik er een paar nieuwe vriendinnen bij. Toen we de vloer betraden merkte ik dat de oefeningen, waarvan ik toen ik aan het kijken was, nog weinig van begreep, eigenlijk heel moeiteloos gingen. Het voelde heel natuurlijk en alles wat de instructrice vertelde begreep ik meteen. Het voelde alsof ik hiervoor gemaakt was. Het was zo leuk om te doen! Ik kreeg er energie van! De weken daarop ben ik drie keer in de week gegaan om de lessen te volgen en dat viel op. De instructrice zag mijn vorderingen en vroeg of ik na de les even wilden praten. Zij vroeg of ik een paar lessen wilde overnemen. Ze zag de passie en plezier voor fitness in mij. En ik antwoordde met een volmondig ja!

Het was zo ver! Ik zou mijn eerste les geven! Voor de les was de spanning voelbaar. Maar eenmaal toen ik op de vloer stond en de muziek aanging, ging alles haast vanzelf zo voelde het! Ik bracht mijn plezier en energie over op de groep en samen hebben we een leuke, intensieve en energieke work-out gedaan. De waardering die ik ontving van de groep was geweldig. Ook de sportschool-eigenaar vond het geweldig.

Ik wist het! Dit is wat ik wilde doen! Dit was mijn lichtpuntje na het keiharde werken voor de baas. Dit zou ik voor altijd willen doen! Ik moest en zou van mijn passie mijn onderneming maken!

Helaas kon dat niet van de ene dag op de andere. Ik moest in het begin ook nog steeds mijn baan behouden. Werken en lesgeven vergde ontzettend veel van mij. Zo veel dat het leidde tot een burn-out.

Dit was voor mij een ware wake-up call! In mijn diepste dalen wist ik dat dit me zou brengen naar mijn eigen kern. Ik had dit nodig om mezelf de goede richting in te schoppen en in mijn eigen krachten te komen.

Uiteindelijk heb ik het lef gehad, om met het gevoel van: ‘Ik heb toch niets te verliezen’, om mijn hart te volgen en mensen te gaan helpen vooral fysiek sterker te maken. Ik ging studeren en liet me omscholen.

In 2004 was het zo ver! Mijn langverwachte droom kwam uit! Een groep van fijne mensen om me heen maar ook vanuit de kracht van mijn kinderen richtte ik mijn eigen personal training bedrijf. Het bedrijf groeide en enige tijd later kwam daar een tweede bedrijf bij.

Eindelijk voelde ik na jaren dat ik bezig was met de juiste dingen. Dingen op mijn lijf geschreven. Ik ben me toen nog verder gaan specialiseren in yoga en pilates. Waar enorm veel behoefte aan is in deze jachtige maatschappij. Maar ook voeding en specifieke trainingsmethodes om veel meer energie te krijgen en om je metabolisme te verhogen.

Op dit moment is mijn leven als Personal Trainer er een geworden, waarbij ik het gevoel heb alleen maar met mijn hobby bezig te zijn en dat gevoel breng wil ik ook overbrengen en/of leren aan mijn klanten.

Mijn motto is dat je alles kunt bereiken in dit leven, maar dat je het ook waard vindt keihard te willen werken aan een sterker en mooier lichaam.

Ik ben er niet alleen om jou te trainen, maar ervoor te zorgen dat je blijvend een gezonder en sterker lichaam zult hebben. Niets komt voor niets. Maar ik ben er om jou te helpen!!!

Warme sportieve groet,

Ursula Barendse